مقالات قدیمی

اصول چيدمان در دکوراسيون داخلی

دکوراسیون داخلی

اصول چیدمان در دکوراسیون داخلی

دکوراسیون داخلی

دکوراسیون داخلی

هدف ما دراین مقاله بررسی اصول کلی چیدمان دربخش های مختلف منزل می باشد.در طراحی داخلی یک مکان ابتدا باید اصول اوليه یعنی توجه به کاربرد فضا و روانشناسی موقعيت، شناخت سبک متداول در چيدمان، روانشناسی رنگ، محل قرارگيری، شناخت کادر (دیوار)، شناخت ارگونومی و تأثير نور را مدنظرقرارداد.سبک های متداول در چيدمان یک فضای کلاسيک که دارای تزئينات زیاد و سقف های بلند می باشد به دو دسته کلی انگليسی که خطوط مستقيم در این سبک حرف اول را می زنند و شامل سبک های ویليام اندمری (ویلایی رسمی)کوئين آن(کوچک رسمی) جورجين (کاملاً رسمی) برادران آدامز (حالت رومی) و چپن دیل(فضای اصيل) هپل رایت (حس خنثی)شرایتون (کارهای لولا دار) و سبک ریجبنی (مشکی و طلائی) می باشد؛ و فرانسوی با خطوط منحنی که شامل سبک های باروک (تزئينات در بيشترین حد خود) روکوکو (تزئينات کمتر از باروک) امپایر(امپراطوری)ویکتورین (راحتترین سبک) تقسيم بندی می شود. سبک مدرن که کاربردی خلاقانه دارد و سبک روستيک (روستایی و ویلایی) هم از دیگر سبک های متداول در چيدمان می باشد.قاعده کلی در یک چيدمان صحيح بکارگيری تمام حواس انسان است. حس بویایی: بو از فضا می گيریم بو به فضا می دهيم(رنگ خوش بو: مثل صورتی)، (رنگ آرام: مثل کرم) حس شنوایی: عایق صدا (شيشه دوجداره و…) حس لامسه: ایجاد تعادل بافتی(فضا استيل، فرش بذر دار باشد). حس بينایی: تعادل (متقارن: فضای کلاسيک، نا متقارن: فضای مدرن،شعاعی: صميميت) هماهنگی در رنگ، بافت، اندازه، فرم، جهت، جزئيات، ریتم تکراری، متناوب، رشد (مهمترین)تأکيد: تغيير در هندسه، بافت، اندازه، رنگ، جهت قرارگيری در نقطه تقاطعوحدت: خطی، محصور، نوری (مهم)سقفی (مهم)از اثرات وحدت می توان جلب نظرکردن، قابل درک کردن، ساده
کردن و بخاطر سپردن را ذکر کردانواع نور (طبيعی، وظيفه ای، تزئينی) در چيدمان و نحوه تابش آنها (شاندليا و اسکونس)از اهميت خاصی برخوردار است. اولين دیوار که در چيدمان در دید انسان ظاهر می شود دیوار کانونی است. دیوار دارای پنجره کانونی است.

دکوراسیون داخلی

دکوراسیون داخلی

ورودی منزل:

توصيه می شودرنگ قسمت ورودی اگر با پله شروع می شود از رنگ های کرم و اگر با حياط شروع می شود از رنگ های سرد (سبز) استفاده شودوفضای استقبال حتما درقسمت ورودی (کاربرد متریال گرم )مشخص شود(شيشه متریالسرد)درچيدمان فضابایددرنظربگيریم که فضای مستطيل حس سرماوبافت زبرحس گرمارامنتقل می کنند.آشپزخانه انواع آشپزخانه ها اصولاً با توجه به تعداد خواب مشخص می شود. آشپزخانه ال برای ۱ تا ۳ خوابه (دو ضلع با عناصر اصلی)، یو وی برای ۳ تا ۵ خوابه است. آشپزخانه جزیره بيشتر در طراحی منازل ۵ خواب به بالا (گاز و جزیره) استفاده می شود. آشپزخانه موازی دو ضلع در دارد یا یک ضلع پنجره قدی دارد. باید درنظر داشت در فضای بزرگ الویت با جزیره بعد یو وی است. کف آشپزخانه می تواند سنگ سراميک کفپوش یا پلاستيک باشد. رنگ آشپزخانه هم بهتر است گرم تا ميانه باشد. همچنین در مورد دکوراسیون آشپزخانه دیوار آشپزخانه عایق رطوبت تا ۰۸ سانت، فضای دو کابينت تزئينی و سقف قابل شستشو باشد. ورودی۱ طول پنجره بلندتر از ۲ متر آشپزخانه ۱ متر تا ۱۸انواع ميز: صبحانه: گرد (کمتر از ۶ نفر) مربع. صندلی ها: راحتی (رستوران)، نيمه راحت (آموزشگاه)، ناراحت (کافی شاپ)، بسيار ناراحت (فست فود) عناصر اصلی آشپزخانه: سينک، گاز، یخچال سرویس بهداشتی بهترین مکان برای سرویس بهداتی نزدیک در ورودی است ضد آب، عایق صدا بودن ازنکات مهم معماری سرویسها ميباشد.
عناصر اصلی: روشویی، وان، توالت. نور حمام: زرد بالای آینه، وان، دوش. سقف حتما کوتاه باشد. بهترین کفپوش حمامسراميک است. در فضای بزرگ از کاشی استخری هم می توان استفاده کرد.

دکوراسیون داخلی

دکوراسیون داخلی

نشیمن:

اولين اصلی که در چيدمان نشيمن رعایت می شود، (استفاده روزانه یا شبانه) است. طراحی فضا مدور، مبل حجيم با کوسن های زیاد، مبل پذیرایی: دسته چوبی، نرمی کمتر. در طراحی داخلی ساختمان برای جداسازی نشيمن از پذیرایی می توانيم مبل ها را پشت به پشت بگذاریم. برای کوچک کردن فضای بسيار بزرگ از رنگ و متریال بافت دار و سقف کاذب استفاده می کنيم. بایدتوجه است. « مدرن » داشت که راحت ترین سبک برای نشيمن.
عناصر: کاربردی، دکوراتيو کاربردی، دکوراتيودر فضای کلاسيک از مبلمان مدور و در فضای مدرن از مبلمان گوشه دار و همچنين در فضای مردانه از مبلمان صيقلی و زنانه از پرزدار استفاده می کنيم. استفاده ازچرم گوسفندی و پوست کروکودیل روشن تداعی گرفضای زنانه است.وچرم گاوی و پوست کروکودیل تيره تداعی گر فضای مردانه است. نورپردازی در نشيمن به سه حالت عمومی یا محيطی یا دکوراتيو است که البته با توجه به اینکه نشيمن نور کمتری از پذیرایی دارد می توان نور دکوراتيو را حذف کرد. بافت شومينه باید تأکيد داشته باشد و نور بالای شومينه دیواری است.فضای مطالعه با roking chair ، و مبل حجيم و پارچه ای تعریف می شود.

دکوراسیون داخلی

دکوراسیون داخلی

اتاق خواب

بایددرنظرداشت که دورترین مکان نسبت به ورودی انتخاب شود. عناصر اصلی در چيدمان مستر: خواب، کمد، ميز توالت. عناصر اصلی در چيدمان نوجوان: خواب، کمد، مطالعه، آینه عناصر اصلی در چيدمان کودک و نوزاد: خواب، کمد، بازی، ميز، مطالعه. فضا اکوستيک باشد (موکت). پای تخت حتما فرش باشد. پرده دولایه باشد. محل قرارگيری پنجره: سمت راست اگر نشد سمت چپ تخت.در چيدمان کلاسيک سر تخت بلند است. (باروک)پرده روی آن کار شده، رو تختی چهل تکه، رنگ تيره و روتختی براق و پرده دور تا دور (باروک) در چيدمان ویکتورین تخت سه گوش قرار می گيرد و پرده تخت نيمه باز است.
آرت نوو: عدم تقارن و فلزی.
تخت مدرن: سر تخت حذف شده ولی رو تختی و کوسن کار می شود. رنگ اتاق خواب بهتر است روشن باشد و در حالت شمالی نور سرد است رنگ گرم و در حالت جنوبی نور گرم است رنگ سرد. منبت ریز روکوکو. بافت کف بلند دخترانه می شود. ریتم رنگی در اتاق خواب هم باید حفظ شود. کاغذ دیواری بالای سر تخت طرحدار و رنگ بقيه ساده باشد. نور ۸۷ % زرد و ۳۸۷ سفيد. تخت های شرقی پایين تر از سطح معمول دیگر
تخت هاست. اگر پاتوره پایين تخت پایه دار باشد، مدرن است و اگر قفسه دار باشد کلاسيک است. می توان از گياه در اتقا خواب استفاده کرد و باید کم و روبروی تخت باشد.رنگ سياه و سفيد مناسب است ولی به مرور زمان خسته کننده می باشد. فضای در نظر گرفته شده برای هر نفر در اتاق m6 باید باشد.به طور کلی چيدمانی با سبک کلاسيک راحتی و آسایش را با خود به همراه دارد. قراردادن تخت خواب به سمت قبله آرامش و اثرات روحی مثبت دارد. یکی از نکات مهم در نورپردازی این است که حتما باید نور منعطف و قابل تغيير باشد. تابلوها را طوری نصب کنيد که هم در حالت نشسته و هم ایستاده بخوبی قابل مشاهده باشد. در طراحی رنگ برای اتاق کودکان بهتر است جنسيت و آرامش بخشی رعایت شود.

دکوراسیون داخلی

دکوراسیون داخلی

معماری داخلی، طراحی داخلی و دکوراسیون

این سه عبارت معمولاً به غلط مورد استفاده قرار می گيرند. چرا که تخصص معماری داخلی در مقياس انسانی و در ارتباط با فضاهای عمومی و شخصی است و در واقع به معماری فضا از نقطه نظر ساکنان آن می پردازد؛ طراح داخلی متخصصی برای طراحی فضاهای داخلی با عملکرد و کارایی بالا که تخصص خود را از طریق آموزش های رسمی کسب کرده است. طراحی داخلی بخشی بين معماری داخلی و دکوراتوری است بدون غالب بودن یکی بر دیگری و نهایتا دکوراتورها کسانی هستند که تنها با سطح ظاهری فضا مانند رنگ، پارچه، مبلمان، نورپردازی و… سر و کار دارند.
۷ اصل در طراحی داخلی:
۱ نور را دریاب: نور می تواند ریتم خلاقانه ای به یک فضای داخلی ببخشد.
۲ فرم را بشناس: معمولاً به پوسته بيرونی نسبت داده می شود.
۳ فضا را حس کن: محدوده در دسترس کاربران می دانند.
۴ بافت را لمس کن: مشخصه ای است که با لمس کردن یا دیدن به چشم می آید.
۵ شکل را بيازمای: نقطه بيرونی یک شیء را تشکيل می دهد.
۶ رنگ را در هم بياميز: خاصيت بصری فرم است که در طراحی داخلی روی فرم تأکيد می کند.
7 حجم را بشناس: حجم عنصر مهم طراحی داخلی است.

دکوراسیون داخلی

دکوراسیون داخلی

انواع پرده و کاربرد آن در طراحی داخلی

پرده عمومی (لووردراپه): از دسته پرده هایی هستند که بيشتر در فضاهای اداری و تجاری توسط طراحان فضاهای داخلی استفاده می شود. تنها مشکل این نوع پرده عدم وجود رنگ های دکوراتيو است.
پرده پلیسه: این نوع پرده از نظر جنسی مرغوب بوده از رنگ و بافت خاصی پيروی می کند.
پرده اندولت: این پرده در دسته بندی پرده های کرکره ای فلزی جای می گيرد.
پرده بالا رو (شید رول): این پرده قابليت چاپ را دارا می باشد و از مزایای آن می توان به قابليت شستشو اشاره کرد.
پرده بامبو: این محصول عموما از بامبو کنف و الياف طبيعی ساخته شده و در اشکال متنوع توليد می شود.
پرده کرکره چوبی: این پرده کرکره از بافت طبيعی و زیبای چوب بهره گرفتهاست و از مزایای آن می توان به زیبایی، و قابليت تنظيم نور در آن اشاره کرد.
پنل تراک:از این پرده معمولاً برای جداسازی فضا استفاده می شود. از نظر ظاهری شبيه لووردراپه ولی با تراک های پهن
تر می باشد. و مهمترین مزیت آن همان جداسازی فضا است.
شوجی شید: این پرده از کاغذ و برگ های طبيعی گياهان به صورت کرکره یکپارچه توليد می شود و از مزایای آن پوشش یکدست و بافت و رنگ طبيعی آن است.
رنگ:انعکاس مرئی است که در اثر عبور یا انتشار یا بازتاب ترکيب رنگ ها وسط اشياء به وجود می آید.از خواص رنگ می توان به شدت و ارزش و هيو (تهرنگ) اشاره کرد. رنگ ها به طور کلی به سه دسته خنثی، گرم و سرد تقسيم می شوند. رنگ های اصلی شامل زرد و آبی و قرمز هستند. از ترکيب دو به دوی این رنگ ها، رنگ های ثانویه بدست می آید. رنگ های مکمل در واقع متضاد هم هستند. در چرخه رنگ ۱۲ رنگی، رنگهای کناری هم خانواده و رنگ های مقابل همان مکمل یا متضاد محسوب می شوند.بدست آوردن یک ترکيب رنگ مناسب و زیبا از چرخه رنگ که درست با منظور و هدف فرد منطبق باشد خود به نوعی
آفرینش محسوب می شود.

دکوراسیون داخلی

دکوراسیون داخلی

سبك شناسي طراحي داخلی

آسيا منطقه بزرگی با سبک های مختلف دکوراسیون داخلی چون ایرانی، هندی، چينی و ژاپنی و عربی است. از مشخصات سبک های آسيایی می توان به استفاده از رنگ های گرم به خصوص قرمز که به نظر چينی ها و ژاپنی ها خوش یمن است اشاره کرد. بطورکلی جهان بينی شرق دور براساس تعادل ميان یين(چپ، انرژی زنانگی) و یانگ(راست، انرژی مردانگی) است. مادراین مقاله سعی داریم به بررسی ویژگی های بارز این سبک ها بپردازیم.
سبک ژاپنی
تميزبودن، کم کردن جزئيات و توجه به سادگی ازخصوصياتت بارزاین سبک است فریم غالب درآن مربع است. وجود عناصرخاصی مانند: تاتامی مت(کف پوش حصيری بافته شده از ساقه برنج) واشيتسو)(اتاقی پوشيده شده ازتاتامی مت)درهای کشویی، ميز کوتاه و صندلی آن به نام زابوتن. توکونرما: اتاقک آلاچيق مانندوهمينطورکاکمونو.سوئی سکی، ایکبانا،بن سای، توری از ویژگی های این سبک است. باغ آرایی ژاپنی که تحت تأثير آئين های شينتووذن بوده جلوه خاصی به آن بخشيده است.
سبک چین

دکوراسیون داخلی

دکوراسیون داخلی

سه اصل مهم در این سبک وجود دارد: سادگی، انرژی و طبيعت، که مهمترین اصل پيدا کردن مکان مناسب برای هر وسيله می باشد.کاربرد چوب به عنوان یک متریال طبيعی در این سبک زیاد دیده می شود. کاربرداصول فنگ شویی (باد و آب). برقراری اعتدال ميان انرژی ها یکی دیگر از خصوصيات سبک چينی است. عناصر مهم درفنگ شویی: آب، آتش،خاک و چوب و فلز هستند.مهمترین اصل فنگ شویی پرهيز از انباشتگی و بی نظمی واصل دیگر دقت در رنگ محيط اطراف است. گياه بامبوبه نحوی اعجاب انگيزهر ۵ اصل فنگ شویی را وارد محيط می کند. رنگ های اصلی کاربردی در این سبک مشکی، طلایی، زرد و قرمزهستند.
سبک مراکشی
طراحی داخلی این سبک معروف است به سبک عجيب و غریب. عناصر اصلی در آن فرش، کاشی، ظروف رنگی، سفال فانوس، آثار فلزی، کف پوش سفالی قرمز،سکوهای بيرون زده از دیوار، مبلمانی باچوب های منبت و مشبک، سایه بان بالای تخت، حياط اندرونی (ریاض)، چراغ های خفا، کاشی زليج، تجين ورنگ های مورد مصرف (آبی فيروزه ای و کبود) سفيد و سبز هستند.

دکوراسیون داخلی

دکوراسیون داخلی

سبک مصر:
هنر مصری سبک هنر توصيفی است استفاده زیاد از سنگ های طبيعی مثل آهک و حجم های مکعبی، حجيم و خطوط مستقيم ستون های قطور و منقوش و پنجره های مشبک چوبی با رنگ تيره در معماری مصری و نوع خاص پرسپکتيوآن وهمچنين استفاده از عناصر بارزی مانند: مصطبه(مقابر اشرافی)، هيرو گليف (بارزترین نقوش دکواتيو مصری )، ستون های کوتاه و چاق ،هيروگليف،نقاشی ساکن و خشک، نقاشی پر رنگ و لعاب، نقاشی روی پاپيروس، نقش کنده کاری شده روی دیوار، رابطه نزدیک با طبيعت ، لوتوس،آنخ(کليد زندگی یا کليد نيل )،خدای مات، آنوبوس، خپری(سوسک بالدار)، آمن،وجت، ایارت، اوروبوروس، بست ،کانوپيک ،اوبلسيک.در دکوراسيون مصری وجود طاقچه هایی پر از اشياء تزئينی و مجسمه و… دردل دیوار ها جلوه خاصی به این سبک بخشيده است.
سبک هندی
بارزترین عنصردر این سبک رنگ است. وجود تزئينات کوچک مانند قليان، شطرنج، سوزن دوزی ظریف، چهل تکه و مندیر(معبد کوچکی که هر جایی در خانه غير از اتاق خواب می توان قرار داد) و استفاده از نقوش شيوا، لاکشمی، گانشا وهمينطور نقش فيل (اعتقاد هندوها بر به ارمغان آوردن ثروت)از خصوصيات آن محسوب می شوند.
سبک رومی باستانی

دکوراسیون داخلی

دکوراسیون داخلی

یکی از ویژگی های هنر روم باستان استفاده بجا از تزئينات و مجسمه سازی است،ابداع استفاده از سردیس بجای مجسمه کامل در این دوران بروز کردو از عناصر بارز آن ميتوان به : فرسکو،کاتورا، پانتئون، موزلييک های رومی، باسيکيا، لامپ های رومی، فوروم، کلسئوم ،کاتاکومب اشاره کرد. طاق های نيم دایره، استفاده از موزائيک بر دیوار، نواره، آب نما. سونا و استخر. و تبدیل نقاشی دیواری به کاغذ دیواری از رنگ خصوصيات معماری این سبک هستند. در مبلمان به سبک رومی تأکيد بر استفاده مختصر از مبل و صندلی است و بيشتر از تزئيناتی مثل موزائيک ها و نقاشی های دیواری و پارچه های منقوش و اشياء دکوراتيو استفاده می کنند. استفاده از صحنه های جنگ گلادیاتورها به عنوان قطعات موزایيک شده و تمایز دهنده ای برای دکور منزل اشراف با عامه بوده است.
یونان باستان
دوره های مختلف آن عبارتند از: دوره هندسی، کهن یونان، کلاسيک، هلنی شيوه های معماری یونانی به سه دسته تقسيم می شود: ۱- دوریسی ۲- ایونی ۳- کرنتی قراردادن فرم سنتوری بر بالای ساختمان ،استفاده از معماری هندسی بر پایه تناسب از ویژگی های این سبک است. مصالح عمده ، آهک، و مرمر سفيد. اختراع دولت شهر گام مهمی بود در زندگی شهری.سبک چيدمان رومی و یونانی بر تقارن و تعادل تأکيد دارد. معروف ترین نقش در نقوش یونانی، زنجيره یونانی است.رنگ برتر سفيد و آبی است. از خصوصيات سبک مدرن یونانی استفاده زیاد از نور طبيعی است.
سبک گوتيک

دکوراسیون داخلی

دکوراسیون داخلی

در هنر معماری گوتيک الگوی معماری به صورت فلش های رو به بالا (سمت خداوند)نشان داده شده است. کليسای نوتردام بنای معروف سبک گوتيک است. شمعدان های فلزی و شومينه سنگی هم از بارزترین عناصر این سبک هستند.
باروک
مهمترین خصوصيت معماری باروک ساختن فضاهای منحنی و استفاده فراوان از تزئينات معماری بود.استفاده از رنگهای تيره ورسمی در تجملی ترین سبک دکوراسيون جلوه خاصی به آن ارزانی داشته است. کاخ ورسای شاهکار این سبک است.
روکوکو
این سبک همانند سبک باروک تجلی است با این تفاوت که ميزان آراستگی ها در آن کمترشده وبيشتر از رنگهای روشن استفاده می شود.
ویکتوریایی
در این طرح دیوار به دو قسمت تقسيم می شود. که هر قسمت با کاغذ دیواری یا رنگ تيره جدا می شود. مهمترین موضوع در این سبک هماهنگی و تعادل است. استفاده ازشمعدان های بزرگ و چلچراغ های بزرگشيشه های منقوش از نشانه های این سبک است.
سبک انگلیسی

دکوراسیون داخلی

دکوراسیون داخلی

این سبک خود به سبکهای متفاوتی با نامهایی که بيشتر از القاب و اسامی ملکه ها و یا اشراف زاده ها بوده طبقه بندی می شود، مادر این بحث صرفا به بردن نام و خصيصه ای بارزاز آنها اکتفا می کنيم.
سبک ویليام مری(چوبهای انحنا دار شکل های S , C )
سبک کویين آن(پایه های کابریولی و قوس دار S )
سبک جورجين(استفاده از روکش چوب پارچه کوبی، کاغذ دیواری، چوب های ماهاگونی، اقاقيا)
سبک چندیل( پایه های کبدیولی داشتند که به پنجه یک گربه ميان با توپی که گرفته بود ختم می شود)
هپل وایت(صندلی با پشتی سپری یا قلبی شکل)
شرایتون(پایه استوانه شياردار یا مارپيچ)
سبک بيرر مير( مدال ها با نقاشی پرتره زیاد کاربرد داشت)
سبک باهاوس(بکارگيری فلز در قاب صندلی و مبلمان زیادتر شده) پيشگام مدرنيسم در معماری.
آرت نوو : احياگر سبک تزئينی درماتيک باروک و هدف آن نمایش ارزش های تزئينی خطوط منحنی. استفاده زیاد از انواع کف پوش های چوبی از خصوصيات این سبک است. نقاشی روی شيشه از این سبک ابداع شد.
آرت دکو: از بارزترین خصوصيات این سبک استفاده از فرم های گياهی در فرفوژه ها ورنگ های روشن و یکدست می باشد.
سبک روستیک : در فضاهای ویلایی کاربرد داردوکوشش این سبک به درون خانه کشيدن طبيعت خالص است.
شابی شیک: مهمترین خصيصه آن به نمایش در آوردن مبلمان کهنه به صورت نمای آنتيک و ارزشمند است.

دکوراسیون داخلی

دکوراسیون داخلی

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *