مقالات قدیمی

چگونه دکوراتور خانه خود باشیم؟

کاغذ دیواری طراحی داخلی منزل

عنوان : دکوراسیون داخلی

چکیده : امروزه در ایران در بین دانشجویان معماری ، واژه دکوراسیون داخلی ، معنایی غیر از معنای حقیقی خود ، پیدا کرده است . بنابر این اینجانب درصدد برآمده ام که معنای واقعی این واژه ، بعلاوه نحوه طراحی دکوراسیون داخلی را شرح دهم . باشد که شاهد طراحی های بسیار مطلوب و معمارانه ، از دانشجویان ایران زمین باشیم … دکوراسیون داخلی ملاک هایی برای طراحی دارد . ( 1- عنصر 2- ماه تولد 3- رنگ 4- مصالح 5- کاربری ) برای طراحی مطلوب ، میبایست هر پنج مورد مورد بررسی قرار گیرد . که در طول مقاله به بررسی هریک پرداخته میشود . سوالاتی که در این مقاله . به آن پاسخ داده خواهد شد :

-1 معنای دکوراسیون داخلی چیست ؟

-2 دکوراسیون داخلی باتوجه به چه نکاتی ، و بر چه اساسی شکل میگیرد ؟

-3 دکوراسیون داخلی سبک دارد ؟

-4 ریشه دکوراسیون داخلی در ایران ؟

و توضیحات کامل کننده دیگر بعد از اتمام این مقاله ، انتظار می رود که دانشجویان معماری و شاخه های این رشته ، در زمینه دکوراسیون ، بتوانند به بهترین ، اصولی ترین و کاربردی ترین شیوه ، طرح های خود را ارائه دهند . واژگان کلیدی : دکوراسیون – عناصر درونی – خصوصیات ماه تولد – رنگ شناسی –

ویلای لواسان

ویلای لواسان

دکوراسیون داخلی

دکوراسیون داخلی

مقدمه : امروزه واژه دکوراسیون ، به معنایی عمومی تبدیل شده است . به این صورت که ( رنگ ها را بگونه ای انتخاب کنیم که در یک تم رنگی باشند و چند طرح عام پسند و معمول) هرگز ! این معنا ، معنایی عام و معمول است و دور از اندیشه معماری . دکوراسیون واژه ای فرانسوی است . و در مفهوم . معانی دارد که تمامی رشته ها را دربر میگیرد . در ادامه به شرح کامل آن پرداخته می شود .

روش تحقیق :

این مقاله به صورت تحقیقات کتاب خانه ای و تجربی مکتوب شده است .

آشپز خانه ویلای لواسان

آشپز خانه ویلای لواسان

دکوراسیون:

معنای لغوی صحیح دکوراسیون داخلی decoration به شرح زیر است :

لغتنامه دهخدا : واژه ای فرانسوی که در اصطلاح ، نمایشنامه و سینما . عمل تزئین . منظره یک صحنه . فرهنگ فارسی معین : عمل تزئین صحنه نمایش یا سینما . منظره یک صحنه . فرهنگ لغت عمید : تزئین صحنه تئاتر یا سینما . تزئینات داخلی ساختمان . معنای مفهومی و عملکردی این واژه به شرح ذیل است : نمیتوان تعریفی کتابی و شرحی تیتر وار برای آن درنظر گرفت . بنابر این توضیجاتی ارائه می شود و در ادامه ، نکات آن نیز ذکر میشود .

رنگ هایی در یک تم رنگی را در کنار هم بگذاریم . نتیجه چیست ؟ این یک دکوراسیون ( طراحی داخلی ) است ؟ از ترفندهای معمول و تقلید ، پیروی کنیم . نتیجه چیست ؟ آیا این طراحی داخلی محصوب میشود ؟ برای دکوراسیون سبک درنظر بگیریم ؟ آیا طراحی داخلی است ؟ این موارد ، هیچکدامشان طراحی داخلی نیستند . نتنها طراحی داخلی سبک ندارد ، بلکه برای معماری و کلیه شاخه های معماری نمیتوان سبک درنظر گرفت .( دلایل : رجوع به مقاله کانسپ های معماری و سبک های معماری ) آیا فردی را میشناسید که تمامی خلق و خو ، رفتار ، روحیات و علایقش مانند دیگری باشد ؟ خیر . نمیتوان اورا یافت . هیچ شخصی همانند دیگری نیست . این طبیعت است . نمیتوان با آن مقابله کرد . پس حال که اینگونه است . چرا دکوراسیونی که در آن طرف کره زمین طراحی و اجرا شده است ، در جایی دیگر از کره زمین نیز اجرا میشود ؟؟؟ در یک خانواده خصوصیاتهمانند دیگری نیست ، چه برسد به قاره ها . دکوراسیون باتوجه به خصوصیات فردی ، و نهایتا خصوصیات خانوادگی شکل میگیرد .(خانوادگی منظور اجتماعی از افراد است که در یک فضا با یکدیگر مدتی را میگذرانند . مثال خانواده – محیط کار – مدرسه – دانشگاه و . . . ) .

هر بنا دکوراسیونی شاخص و مختص به خودش ، در راستای کاربر ، دارد . به این معنا که : هر بنا باتوجه به نیازها ، خواسته ها ، علایق ، خصوصیات و خلق و خو و … مختص به افرادی که از آن بنا استفاده میکنند ، دکوراسیون مختص به خودش را دارد . طراحی دکوراسیون ، وابسته به عواملی است و طراحی آن بسته به ملاک هایی شکل میگیرد . که در ذیل ارائه می شود .

دفتر کار

دفتر کار

1- عنصر :

هر فرد عنصری وجودی دارد . ( آب – آتش – خاک – فلز – چوب – )قسمتی از خصوصیات اخلاقی و رفتاری فرد در راستای خصوصیات عنصر درونی اوست . به معنای آن که در طبیعت ، عنصر هرگونه که است ، فرد دارای آن عنصر نیز آن خصوصیاترا در خود دارد .

مثال 1: فردی عنصر درونیش چوب است . آتش چوب را میسوزاند . چوب آتش را تقویت میکند . چوب بر زمین قلبه میکند .زمین چوب را از بین میبرد . چوب از آب تغذیه میکند . آب چوب را فرسوده میکند . فلز چوب را میبرد .چوب در طبیعت اینگونه است . عنصر فرد نیز اینگونه میباشد . بنایی که خصوصیات آتش را داشته باشد . فضای مناسبی برایفردی که عنصر وجودیش چوب است ، نمیباشد . آتش چوب را نابود میکند .

مثال 2: فردی عنصر درونیش آتش است . آتش سوزان است ، هرآنچه را در روبه روی خود احساس کند ، میسوزاند . گوییتاب دیدن برتر از خود را ندارد . غرورش کنار گذاشته نمیشود . هیجان و اشتیاق و شور از خصوصیات آتش است . آتش ازچوب تغذیه میکند و چوب را از بین میبرد . چوب قدرت دهنده موقتی آتش است . آتش فلز را ذوب میکند . آب و آتشدشمنان دیرینه اند و صلحی برای آنها تعریف نمیشود ، ممکن است آب فراوان باعث آرامش موقتی آتش شود . خاک آتش راساکت میکند . آتش خاک را محکم و استوار میسازد .

مثال 3 : فردی عنصر درونیش آب است : حرکت از خصوصیات آب است . آرامش ، صبوری ، زندگی ، شخصیت آب را میسازد. آب ، خاک را از بین میبرد . خاک ، آب را آلوده میکند . آب و آتش تضاد هستند ( رجوع به مثال 2 ) . آب ، فلز را از بین میبرد . فلز در آب خاصیت آب را تغییر میدهد . آب ، چوب را از بین میبرد . چوب از آب تغذیه میکند . همانطور که ذکر گردید ، عنصر ، فقط قسمتی از طراحی را به خود اختصاص میدهد .

این موضوع ، به این معنا نیست که تمام دکوراسیون داخلی وابسته به عناصر است . وابسته است ، ولی فقط قسمتی از وابستگی .بر اساس محاسباتی ، عنصر وجودی افراد تعیین میشود ، که وابسته به جنسیت و تاریخ تولد فرد می باشد . فرمول .( رجوع شود به کتاب 365 راز فنگ شویی )

دفتر کار

دفتر کار

استخر ویلا

استخر ویلا

2 ماه تولد :

افراد در ماه های مختلف متولد میشوند . که هرماه ، دارای نمادی است . ماه های تولد ، قسمتی از خصوصیات اخلاقی فرد را تشکیل میدهند . که بی ربط با عنصر وجودی نیست . خصوصیات اخلاقی ماه تولد ، یکی از راه هایی است که میتوان خلق و خوی کاربر بنا را متوجه شد و طرحی متناسب با آن خلق و خو خلق کرد . در این زمینه . کتب بسیاری میباشد که میتوان به آن رجوع کرد .

خیر . این یک خرافات نیست . بلکه حقیقتی است . در رابطه با اخلاقیات متولدین ماه ها . این شیوه بسیار کمک میکند ، تا بدانیم افراد چه ویژگیهای اخلاقی دارند . تحقیق کنید ! بله . بپرسید . از افراد مختلف سوال کنید ، تا متوجه صحت این موضوع شوید . بله حقیقت دارد . مثال 1 : وقتی گفته میشود . نماد ماه مرداد ، شیر است ، فلز این ماه طلا ، عنصر آتش . این به این معناست که ما به عنوان یک طراح ، جواب اکثر سوالهایمان را بابت طراحی برای چنین شخصی دردست داریم …. البته آن قسمت از طراحی که به ماه تولد مربوط میشود . بسیار مشخص است . شیر سلطان است . از تجملات لذت میبرد . عنصرش آتش است . نمیتوان برای او فضایی با مشخصات عنصر متضاد ، طراحی کرد . طرحی که لایق برتری او نباشد ، مورد پذیرش نیست . اگر آرامشی که او برای خواب نیاز دارد ، فراهم نباشد ، خشم او مهار ناشدنیست . اگر آشپزخانه خانه او ، طوری طراحی شود که پنجره های دور تا دور آشپزخانه ، همسر اورا به زمین و زمان نشان دهند ، عواقبش بپای طراح است . در خانه یک مردادی آرامش و امنیت . حکم آب برای حیات را دارد . به فکر گل های مصنوعی و یا هرچیز مصنوعی دیگری برای تزئین قسمتی از منزل نباشید . از نظر او ، این کار جریان زندگی را کور میکند . و . . . آیا این نکات کمکی نکردند ؟ اینکه از خصوصیات رفتاری متولدین ماه ها آگاه باشیم . اصلا به این معنا نیست که فقط در راستای این موضوع طراحی کنیم . اصلا .این موضوع تنها قسمتی از طراحی را به خود اختصاص میدهد .برای آگاهی از خصوصیات اخلاقی متولدین ماه ها ، کتاب های بسیاری به چاپ رسیده است . بنده در این زمینه . دو کتاب را پیشنهاد میکنم .

1- کتاب طالع بینی خورشیدی – گرداورنده و نگارش : محمدرضا دژکام و مجید یزدانیان – نشر منشأ دانش 2-طالع متولدین …………….. ( نویسنده این کتاب ، برای تک تک ماه ها کتابی در قطع کوچک ارائه داده است ) نویسندگان :لینداگودمن – کاتاکار – ریچاردکریز – ژوزف پولانسکی – مترجمین : دکتر شهرام ظریف – کامبیز هادی پور – ویراستار :معصومه منوچهری – انتشارات سما .روش سومی هم در این باره وجود دارد . : به صورت تجربی( به این صورت که رفتار افراد متولد ماه های مختلف را در اطراف خود ، طی مدتی زیر نظر بگیریم و یا از آنها سوالاتی در این زمینه بپرسیم . )( این نکته قابل ذکر است که این روش فقط کامل کننده است و فقط به این روش نمیتوان اکتفا کرد)

اتاق خواب

اتاق خواب

3 رنگ :

رنگ از جمله مباحثی است که بیشترین اشتباه درآن رخ میدهد .اکثرا به زبان آمیانه ، سِت (کنار هم قرار دادن چند رنگ در یک تم رنگی در کنار هم ) کردن رنگ را ، دکوراسیون میدانیم .افرادی که از دکوراسیون و معماری هیچ سررشته ای ندارند هم آن را میدانند(این نکته باید ذکر شود که این روش اشتباهاست ) .

پس اگر قرار باشد رنگ هارا در یک تم رنگی انتخاب کنیم . تکلیف ملاک های دیگر طراحی چه میشود . ملاک های دیگر طراحی را کنار میگذاریم . آیا ما نیز همانند اشخاصی که در این زمینه اطلاعاتی ندارند باید فکر کنیم ؟ فرق بین ما و آنها چیست ؟

نکته دیگری که اشتباهاتی جبران ناپذیر درپی دارد ، در این عبارت جای گرفته است : ( روانشناسی رنگ )رنگ روانشناسی ندارد . رنگ قرمز دارای خصوصیات زیر است . نه . ابدا . هرگز . رنگ برای یک مکان ، فرد ، شرایط ، یک معنا را دارد و یک حس بصری را ایجاد میکند . و برای یک مکان ، فرد و شرایط دیگر ، معنا و حس بصری دیگر .اصلا ثبات در این مقوله نمیگنجد . فرض کنید . که برای مکانی گرمسیر طراحی انجام میدهید . و آن طرف هم به شما گفته شده است . که روانشناسی رنگ قرمز ، هیجان آور است برای افراد افسرده پیشنهاد میشود . حال ، شما قرمز را برای چنین فرد افسرده ای در مکان گرمسیر انتخاب میکنید ؟ وقتی ما از رنگ شناسی آگاهی نداریم ، او چه گناهی دارد که از گرما و آشفتگی هلاک شود ‘2E این مثال ، کمی به ندرت اتفاق می افتد . در مثالی دیگر به شرح آن میپردازم تا روشن تر شود . در روانشناسی رنگ ( گفته شد که اشتباه است ) گفته میشود که رنگ آبی آرامش دهنده است . حال برای فردی با عنصر چوب ، میتوان از این رنگ به مقدار زیاد استفاده کرد . برای اینکه او آرامش داشته باشد . خیر . چیزی به جز تضعیف او در پی نخواهد داشت . اینکه رنگ ها همراه خود خصوصیاتی دارند . کاملا صحیح است . ولی اینکه این خصوصیات در همه شرایط یکسان است کاملا اشتباه میباشد . در جایی که رنگ قرمز و آبی درکنار همدیگر استفاده شده است . آرامش ایجاد میکند ؟ خیر چیزی به جز جنگ و تضاد را شاهد نخواهیم بود . رنگ ها خصوصیات دارند . شخصیت دارند . حس ایجاد میکنند . ولی این ها همه ثابت نیستند . قانون وجود ندارد . ثبات در میان نیست . معمول شده است که دکوراسیون منزل اکثر ایرانی ها رنگ های کرم و قهوه ای را به خود اختصاص میدهد . با روحیه خود این کار را نکنید . ! خود را به سمت افسردگی میبرید ؟ ! رنگ های کرم و قهوه ای ایجاد حس شاهانه میکنند . ظاهری فریب دهنده دارند . مدتی که بگذرد ، افسردگی در پیش است . بی روحی همراه آن میشود . ناامیدی ، امراض روحی ، بی رمقی ، و هزاران عوارض مخرب دیگر .

امان از آن روزی که در خانه ای که نورگیری مناسب ندارد ، این رنگ ها بکارگرفته شوند ) منظور رنگ غالب است . رنگ کرم و قهوه ای به وفور ( . رنگ ها همانند جوانان هستند و یا بهتر است گفته شود همانند تمامی ما انسان ها . تا کنون به این موضوع برخورده اید که در جلسه ای بنشینید و اکثر افراد با موضوعی موافق باشند ؟ دو گروه و دو نظر در جمع وجود دارد عده ای تعدادشان کم تر از آن عده دیگریست . قطعا آن تعداد از افراد که بیشتر هستند نظرشان ، نظر غالب بر جمع میباشد و بسیار تاثیر گذار تر از گروه دیگر . و یا بچه های مدرسه ای را دیده اید که چه رفتاری دارند ؟ تعداد بچه ای که در دعوا های شیرین دوران کودکی باهم متحد هستند ، برتری خود را به آن افراد کم اثبات میکند .

رنگ ها نیز اینگونه اند . آن رنگ غالب که بیشترین تاثیر را چه از لحاظ بصری و یا چه از لحاظ فیزیکی داشته باشد ، تاثیر اصلی را بر روی فرد دارد . این طبیعت رنگ هاست . هیچ رنگی ، رنگ بد بشمار نمی آید . رنگ ها همه مفید و بسیار عالی هستند . اگر در جای خود بکارگرفته شوند .

اتاق خواب

اتاق خواب

4 مصالح :

شاید پرسیده شود که مگر مصالح هم حسی در فرد یا افراد ایجاد میکنند . و یا مگر مصالح خصوصیات دارند ؟ در جواب باید گفته شود که بله . مصالح هرکدام خصوصیات اخلاقی دارند . ویژگی را در بطن خود جای داده اند  که با عناصر نیز بی ارتباط نیستند .

برای مثال : شیشه شکننده است . مغرور و خود نمااست . مقاومت ندارد و … شاید بپرسید چه ارتباطی با دکوراسیون دارد ؟ آیا میتوان از شیشه برای منزل یک متولد مرداد به وفور استفاده کرد ؟ آیا میخواهید غرور اورا افزایش دهید ؟

هر مصالحی در دسته خصوصیات عنصر مربوط به خود قرار میگیرد . مصالح چوب ، خصوصیات عنصر خودش را دارد . مصالح فلز ، نیز همینطور . و آجر و محصولات خشتی نیز خصوصیات خاک . خصوصیات سنگ با خصوصیات خاک متفاوت میباشد و . . .

5 کاربری :

افراد ، شغل های متعددی دارند . به شیوه های گوناگون زندگی میکنند . دین ، مکتب ، راه و سبک های متفاوتی برای زندگی دارند . در شرایط آب و هوایی مختلف زندگی میکنند . و نکته دیگری که هائز اهمیت است ، کاربری بناها باهم متفاوت است (مسکونی – تجاری – اداری – آموزشی – بهداشتی درمانی و … ).

چطور برای دو بنا با کاربری یکسان ، یک طراحی ارائه دهیم ؟ هرگز امکان پذیر نیست . نباید رخ دهد . کاربری مسکونی را برای یک بنا درنظر بگیرید . در این بنا فقط یک نفر زندگی میکند . دین او اسلام است . شغلش معلم . متولد مرداد است . عنصر وجود او ( براساس فرمول ارائه شده در کتاب 365 راز فنگ شویی )آتش است . اضافه وزن دارد و فردی چاق محصوب میشود .

طراحی دکوراسیون برای این فرد ، با طراحی دکوراسیون برای فردی دیگر بسیار متفاوت است . ( نه تنها این دکوراسیون این فرد ، بلکه هیچ دکوراسیونی نباید همانند دیگری باشد . هر طراحی ، مختص به یک شرایط خاص ، کاربری خاص ، استفاده کننده یا استفاده کننده های خاص است و با دیگری متفاوت میباشد . ) برای این فرد چگونه طراحی کنیم ؟ شرح چگونگی طراحی فقط جنبه نمونه دارد . و الزامی در آن نیست . طراحی ارائه شده مطلوب است ولی شما میتوانید به نحوه دیگری طراحی کنید . که آن نیز مطلوب باشد و برگرفته از پنج فاکتور بالا . تنها یک نفر در این خانه رندگی میکند .( فرض میکنیم او قرار است در طول مدتی که در این منزل زندگی میکند . یک نفر باشد . و یا نهایتا دو نفر .)در مدتی که تنهاست ، او درمعرض افسردگی است . تمام کارهایش را خودش انجام میدهد . نیاز به روحیه دارد . یک نواختی برای او بزرگ ترین سَم است . او در معرض افسردگی است . نباید رنگ های بی روح و کسل کننده استفاده شود . مصالح جذب کننده انرژی باید باشند( علم فنگ شویی ، سنگ درمانی ) . تک تک ملاک ها باید روحیه بخش باشند . از یک نواختی باید پرهیز شود .

او مسلمان است . مسلمین نماز میخوانند . اکثراً علاقه بسیاری دارند u1705 که نماز صبح را بخوانند، ولی سخت ترین نماز ، نماز صبح است . چراکه باید از خواب شیرین صبح بیدار شوی . طراحی اتاق خواب این فرد باید بر این اساس طراحی شود . نورگیر مناسب درجهت طلوع خورشید درهنگام صبح . ( البته این ملاک بسته به طراحی معمار است )میتوان نورگیر را باتوجه به دکوراسیون تغییر داد . برای مثال فرض میکنیم که نور بسیار خیره کننده ای برای اتاق طراحی شده است . میتوان از پرده لوردراپه استفاده کرد . چه اشکالی دارد که با نور صبحگاهی بیدار شود ؟ برای نماز صبح چه ایرادی دارد که اتاق را طوری طراحی کنیم که خواب او عمیق نشود ؟ شاید پرسیده شود که چگونه ؟ جهاتی که برای خواب درنظر میگیریم در نحوه خواب او تاثیر میگذارد .( رجوع به کتاب 365 راز فنگ شویی – مترجم : تبسم آتشین جان – نشر حوض نقره ) او معلم است . سر صبح باید برای رفتن به مدرسه بیدار شود . میتوان با نحوه قرار گیری تخت او (جهات خوابیدن و تاثیراتش در کتاب 365 راز فنگ شویی )خواب او را کنترل کرد . متولد مرداد است و عنصر آتش ( عناصر دورنی در کتاب 365 راز فنگ شویی ). خصوصیات مرداد ذکر شد . خصوصیات عنصر آتش نیز ذکر شد . با توجه به خصوصیات راه کار های بسیاری میتوان درپیش گرفت . برای مثال عنصر آتش و ماه مرداد اغلب گرمایی هستند . ( و یا میشود از خود فرد سوال پرسید . و برخی از سوالات را در قالب پرسشنامه از او پرسید ) رنگ ها نباید گرمای زیادی تولید کنند . رنگ های گرم اگر زیاد باشند ، برای این شخص مضر هستند . این فرد اضافه وزن دارد . ( از او سوال میشود آیا دوست دارد که وزن خود را کاهش دهد ؟ )میتوان با رنگ بندی های محل غذا خوردن این فرد اشتهای اورا کم کرد . رنگ هایی که اشتهای انسان را کم میکنند رنگ های تیره هستند . که باعث بی میلی و بی رمقی در فرد هنگام غذا خوردن میشوند .

فرد برای چاقی باید در تحرک باشد . البته این تحرک میتواند با استفاده از ملاک های طراحی دکوراسیون تنظیم شود و در برنامه فرد قرار گیرد . ( با استفاده از طراحی درست ) شاید این سوال پیش بیاید که چگونه فرد با استفاده از دکوراسیون میتواند تحرک داشته باشد ؟ رنگ های محرک و شاد یکی از این راه هاست . باید توجه داشت که این رنگ ها در مکان درست و به مقدار معین ( در حد معمول و درست . . . به این صورت که اگر لازم است به مقدار زیاد و اگر لازم است به مقدار کم و اگر هم لازم است به اندازه معمول و متوسط به کار گرفته شوند)استفاده شوند .

برای مثال . این فرد که اضافه وزن دارد و ماه تولد او مرداد است و همچنین عنصر وجودی او آتش است . نباید از رنگ محرک نارنجی و یا قرمز در جایی از خانه که او بیشترین وقت خود را در آن میگذراند استفاده کرد . زیرا او عنصرش آتش است . این رنگ ها شعله اورا افزایش میدهد . زیرا او مدام این رنگ هارا در کنار و اطراف خود حس میکند . بلکه برای تحرک او میتوان از رنگ های محرک و شاد در جایی از منزل که او برای کاری میرود و برمیگردد ، استفاده کرد . و یا از این رنگ ها ی شاد قرمز و نارنجی در اشیائ مختلف خانه در قسمتی از خانه که او بیشترین تردد و سکونت را دارد ، به مقدار کم و پراکنده استفاده کرد .

به غیر از رنگ های قرمز و نارنجی رنگ های محرک دیگری نیز هستند . که باعث شادی آفرینی و تحرک میشوند . همانند برخی از تم های رنگی زرد و سبز و یا آبی فیروزه ای . دقت شود که رنگ ها یک شخصیت ندارند . که برای مثال گفته شود رنگ زرد این شخصیت را دارد و رنگ قرمز و یا رنگی دیگر شخصیت دیگر . نمیتوان قانون تعیین کرد . اگر مستطیلی را که طول آن حدود ده واحد و عرض آن حدود یک واحد است را درنظر بگیریم و در وسط طول آن ، عدد صفر را قرار دهیم . میتوانیم تم های رنگی را بهتر بشناسیم . به این صورت که . برای صفر ، رنگ سفید مطلق را درنظر بگیریم و به سمت راست و یا چپ که میرویم رنگ به سمت سیاه میرود . و یا برای رنگ زرد ، رنگ از سفید به سمت زرد مطلق میرود . و یا رنگ های دیگر هم به همین صورت .

به همین دلیل برای مثال رنگ زردی انتخاب میکنیم که در حدود رنگ سفید(صفر ) قرار دارد و با کمی فاصله . خب این رنگ را حدودآً لیمویی فرض کنیم . رنگ لیمویی مایل به رنگ سفید آیا با رنگ زردی که در مستطیل رنگ از سفید مقدار زیادی فاصله دارد ، شخصیت ، خصوصیت ، خواص و اثر یکسانی دارد ؟ هرگز . مثال این فرد ، شرح شد . به این دلیل که بدانیم در ملاک کاربری ، که ملاک پنجم است چگونه باید تصور کنیم و طراحی نماییم .

نکته ای هائز اهمیت لازم به ذکر است . هیچ کدام از ملاک ها از آن یکی ارجهیت ندارد و همه ملاک ها باید همزمان و همراه با هم درنظر گرفته شود و هنگام طراحی باید هر پنج ملاک همزمان طراحی شود . مثالی دیگر در رابطه با احساس راحتی و آرامش فرد . برای نمونه فرض کنیم . برای شخصی که در ایران زندگی میکند ، طراحی انجام میدهیم . او ایرانی است . جنسیت او مرد است . خب ، یک مرد ایرانی . دراین ملاک(آرامش و راحتی) چه نکاتی هائز اهمیت است . مرد ایرانی مردیست که راحتی را دوست دارد . وقتی از سرکار به مطل می آید جویای آرامش است . آرامش را در منزل میبیند نه در بیرون از خانه . مثالی بسیار آمیانه برای اینکه این موضوع درک شود . آیا مردی ایرانی را تاکنون دیده اید که شلوار کُردی نپوشد ؟ این شلوار به دلیل راحتی فراوان مورد علاقه مردان ایرانیست . حال فرض کنید یک دکوراسیون بسیار لوکس و و همچنین پر از رنگ های سلطنتی . گویی در قصر هستی . آیا فکر میکنید مرد ایرانی حتی سمت شلوار کُردی میرود ؟ هرگز . احساس میکند در یک مجلس بسیار رسمی قرار دارد . حتی لباس راحت هم به سختی تن میکند .

سخن آخر : معماری و دکوراسیون معماری سبک ندارد . ملاک طراحی دارد ولی قالب و محدودیت ندارد . تقلید در آن جایی ندارد . نمیتوان گفت که بر اساس فنگ شویی و سبک های دیگر طراحی کرده ام . زیرا فنگ شویی فقط یک علم برای جذب انرژی مثبت است . پس اگر طراحی کردن را فقط برپایه آن بگذاریم ، به این معناست که طرحمان فقط به یک جنبه نگاه کرده است و تک بعدی میباشد . تمامی ملاک ها همزمان باید مدنظر طراح باشد.

اتاق خواب

اتاق خواب

سرویس بهداشتی

سرویس بهداشتی

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *