مقالات

طراحی نمای نئوکلاسیک ساختمان

طراحی نما نئوکلاسیک سبکی جدید و مشابه طرح‌های کلاسیکی است اما دارای تفاوت‌های آشکاری با آن می‌باشد. نئو به معنی جدید می‌باشد و نئوکلاسیک اجرای طرح‌های کلاسیکی در معاصر است. این نماها مطابق با سلایق افراد عصر حاضر هستند. نئوکلاسیک خیلی ساده‌تر از کلاسیک است به این علت محبوبیت بالایی دارد. این نماها از ویژگی‌های بارزی برخوردار هستند. ساختمان‌های نئوکلاسیک در ظاهر بسیار منظم و جذاب، دارای ستون‌ها و سرد‌رهای بزرگ، پنجره‌ها و در‌های متناسب می‌باشند. این نماها از موادی مانند چوب و سنگ اجرا می‌شوند و طبیعی‌تر به نظر می‌رسند. در ادامه‌ی مقاله با ویژگی‌ها و مزایای طرح نئوکلاسیک ساختمان‌ها بیشتر آشنا خواهید شد.

طراحی نمای ساختمان

نمای نئوکلاسیک چیست؟

نئوکلاسیک نمایی جذاب می‌باشد که روی ساختمان‌های مختلف اجرا می‌شود. سبک کلاسیک در گذشته بسیار رایج بوده است. اولین بار در قرن دوم هجری در ساختمان‌ها اجرا شد. نئو به معنای جدید است و در حقیقت نوع پیشرفته و مدرن نمای کلاسیک می‌باشد. نئوکلاسیک به طرح کلاسیک گرایش دارد اما دارای یکسری تفاوت‌هایی با آن می‌باشد. این نما ساده‌تر است و جزئیات و تزیینات دقیق کلاسیک در آن اجرا نمی‌شوند. این طرح‌ها با گذر زمان از مد نمی‌افتند اما طرح‌های پیچیده به مرور کهنه‌تر می‌شوند. در کشور ما ابتدا ناصرالدین شاه با سفر به کشور‌های اروپایی این طرح‌ها را برای ساختمان‌های ایرانی انتخاب کرد. در آن زمان نئوکلاسیک به نمایی پرطرفدار در ایران تبدیل شد امروزه نیز اجرای آن در اغلب ساختمان‌ها انجام می‌گیرد.

ویژگی‌های نمای نئوکلاسیک ساختمان‌ها

نماهای نئوکلاسیک از ویژگی‌های خاصی برخوردار می‌باشند. این طرح‌ها بیشتر برای پاسخ به سلیقه‌های مردم معاصر ایجاد شده‌اند. نمای نئوکلاسیک سنبل و الگویی از طرح‌های کلاسیک می‌باشد. این نماها دارای طرح‌های برجسته و خاص، حاشیه‌های تزیینی، نمای هم سطح و موارد متفاوتی هستند که در ادامه بیشتر آن‌ها را بررسی خواهیم کرد.

طرح‌های برجسته و خاص

نئوکلاسیک دارای طرح‌های برجسته‌ای می‌باشد که این طرح‌ها در قاب‌های هم سطح قرار گرفته‌اند. این المان‌ها نسبت به کلاسیک مسطح‌تر و صاف‌تر هستند. اگر از قسمت پایین ساختمان نگاه کنید طرح‌های هم سطح و یکنواخت زیادی را مشاهده خواهید کرد. برجستگی‌ها آن قدر به چشم می‌آیند که به تنهایی ساختمان را کامل می‌کنند. المان‌ها و طرح‌های خاص ساختمان‌ها به صورت جداگانه طراحی می‌شوند و با یکدیگر قابل ترکیب نیستند. همچنین نمای کلی ساختمان در این نماها حالت طولانی‌تری دارد.

مشابه معبد

طرح نئوکلاسیک از نظر ظاهر شبیه معبد است. یکی از دلایل شباهت  نئوکلاسیک به معبد شاید به علت الگو گرفتن از طرح‌های خارجی باشد. چون معبد‌ها در برخی کشور‌ها بیشتر وجود دارند. در نمای نئوکلاسیک از برج یا گنبد استفاده نمی‌شود. در واقع این نمادها هیچ گاه در طرح‌های کلاسیک قابل اجرا نیستند.

تزیینات ساده

در طرح‌های نئوکلاسیک از اضافه کردن جزئیات و تزیینات خاص جلوگیری می‌شود. این نماها به طور ساده اجرا می‌شوند. در حالی که سبک کلاسیک دارای پیچیدگی‌های زیادی نسبت به نئوکلاسیک می‌باشد. سادگی طرح نئوکلاسیک از دلایل محبوبیت آن است. این طرح‌ها در زمان‌های مختلف رایج هستند و زودتر کهنه نمی‌شوند.

 

محیط داخلی و اطراف ساختمان نئوکلاسیک

در محیط‌های داخلی این ساختمان‌ها از ستون‌ها و ردیف‌های مختلفی استفاده می‌شود. ستون‌ها استحکام و دوام ساختمان را افزایش می‌دهند. در اطراف نماهای طرح ‌نئوکلاسیک باغ‌هایی با الگوهای هندسی خاص طراحی می‌شوند. فضاهای طبیعی جذابیت و زیبایی ساختمان‌ها را چند برابر افزایش می‌دهند. در این نماها اغلب از ستون‌های بلند استفاده می‌کنند که از نظر ارتفاع با ساختمان اصلی یکسان هستند.

در محیط‌های داخلی این ساختمان‌ها از ستون‌ها و ردیف‌های مختلفی استفاده می‌شود. ستون‌ها استحکام و دوام ساختمان را افزایش می‌دهند. در اطراف نماهای طرح ‌نئوکلاسیک باغ‌هایی با الگوهای هندسی خاص طراحی می‌شوند. فضاهای طبیعی جذابیت و زیبایی ساختمان‌ها را چند برابر افزایش می‌دهند. در این نماها اغلب از ستون‌های بلند استفاده می‌کنند که از نظر ارتفاع با ساختمان اصلی یکسان هستند.

طرح درب‌ها و پنجره‌ها

در نمای نئوکلاسیک پنجره‌ها و درب‌ها تناسب زیادی با یکدیگر دارند. نماها و تزیینات آن نظم خاصی در ساختمان‌ها ایجاد می‌کنند. این نماها دارای سردر‌های بزرگ و شیک می‌باشند که ظاهر آن‌ها را خاص‌تر جلوه می‌دهند. این ساختمان‌ها دارای ابعاد بزرگ‌تری هستند که از طرح‌های یونانی الگو گرفته‌اند. وجود خطوط منظم و جذاب از دیگر ویژگی‌های نمای نئوکلاسیک می‌باشند.

مصالح ساختمان نئوکلاسیک

 در ساخت این نماها اغلب از مصالحی مانند سنگ، چوب و آجر استفاده می‌کنند. چوب‌ها و سنگ‌های معدنی  مسطح شده جذابیت آن‌ها را افزایش می‌دهند. رنگ این مواد باید روشن باشد. در واقع در این ساختمان‌ها رنگ‌های تیره مورد توجه قرار نمی‌گیرند. چون با توجه به تزیینات ساده رنگ‌های روشن آن‌ها را جذاب جلوه می‌دهند. اگر به ظاهر نمای نئوکلاسیک بنگرید نوعی تقارن در آن به چشم می‌آید. تقارن نوعی احساس آرامش و ثبات بودن ساختمان را در ذهن انسان تداعی می‌کند.

 

مزایای استفاده از طرح‌های نئوکلاسیک

این طرح‌ها از مزایای بالایی برخوردار هستند، اجرای آن‌ها به علت ساده بودن چندان زمان بر نیست. در مدت کوتاهی نمای نئوکلاسیک توسط افراد ماهر قابل اجرا است. این نماها چون از مواد طبیعی طراحی می‌شوند خطری برای محیط زیست ندارند. همچنین مواد اولیه‌ی آن‌ها در کشور ما چون وجود دارند به آسانی یافت می‌شوند. اجرای نمای نئوکلاسیک در مقایسه با بسیاری روش‌های دیگر از نظر اقتصادی به صرفه‌تر است. این ساختمان‌ها در ظاهر بسیار منظم و جذاب هستند و زیبایی بصری خاصی دارند.

سخن پایانی

نمای نئوکلاسیک یکی از انواع بهترین طراحی نمای بیرونی ساختمان‌ می‌باشد که امروزه محبوبیت بالایی دارد. این طرح‌ها سنبلی از نماهای کلاسیک هستند اما تفاوت‌های زیادی با آن دارند. نئوکلاسیک فاقد جزئیات و تزئینات پیچیده می‌باشد و بیشتر گرایش به ساده بودن دارد. ظاهر این ساختمان‌ها بسیار مسطح و منظم است و به علت داشتن تقارن نوعی آرامش در آن دیده می‌شود. این طرح‌ها به آسانی قابل اجرا هستند و محیط زیست را آلوده نمی‌کنند. طراحی نمای نئوکلاسیک ساختمان با برجستگی‌ها و المان‌های خاصی انجام می‌شود.ما در پادنا آمود آماده‌ایم تا بهترین طراحی‌ها را به شما ارائه کنیم، تنها کافی است با مشاوران ما تماس حاصل کنید تا اطلاعات بیشتری را در اختیارتان قرار دهند

طراحی نمای ساختمان

جهت مشاوره رایگان و دریافت خدمات طراحی نماس ساختمان خود از طریق راه‌های ارتباطی زیر با ما در ارتباط باشید.

تلفن تماس :

ایمیل :

موبایل :

تلفن تماس :

جهت مشاوره رایگان و دریافت خدمات طراحی نمای ساختمان خود از طریق راه‌های ارتباطی زیر با ما در ارتباط باشید.

ایمیل :

موبایل :

بازگشت به لیست

2 دیدگاه در “طراحی نمای نئوکلاسیک ساختمان

  1. علیاری گفت:

    هزینه طراحی نما چقدر هست تقریبا؟

    1. manager.kh گفت:

      بستگی به نقشه و متراژ داره برای قیمت دقیق با کارشناسان تماس بگیرین.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *